2017
01.11

Autor: Elguitar Tom (2017)

S norským kytaristou Elguitar Tomem jste se na našem blogu již mohli setkat. Před 2.5 lety jsme přinesli krátkou zprávu o jeho hudebním videu, které nabídlo kompletní “live” koncert nejen pro posluchače, ale i  pro křepčící mutanty z Doomu.

Novým počinem je tentokrát Doom Medley, které v kompaktním dvacetiminutovém bloku shrnuje úryvky skladeb Bobbyho Prince v řízném metalovém provedení. Tom svou hudbu nabízí kromě volného poslechu na YouTube i ke koupi na Bandcampu v MP3 podobě určené k digitálnímu downloadu. Nové DooM Medley je samozřejmě také k dispozici v hudebníkově portfoliu. Tento aktuální počin je ale výjimečný a veškerý výtěžek z prodeje je věnován pro charitu. A ne tak ledajakou.

Bobby Prince je kultovní autor soundtracků pro Doom i Doom II, ale samozřejmě nejen pro ně. Spolupracoval například s firmou Apogee a stvořil hudbu pro řadu jejich sharewarovek. Bohužel je aktuálně postižen rakovinou tlustého střeva. A poněkud podivný systém zdravotního pojištění v USA nejspíše plně nekryje jeho léčbu. Podle mého názoru jde přitom o standardní terapii, kterou by český pacient dostal bez problémů. Jeho bratr se rozhodl spustit kampaň na serveru GoFundMe, jejíž výtěžek by měl pokrýt náklady na chemoterapii a případnou další operaci.

Fanoušci na Bobbyho nezapomněli a cíl 10 tisíc dolarů byl hladce splněn. Kampaň samozřejmě pokračuje – čím větší přísun financí bude zajištěn, tím lepší zdravotní péče bude pro Bobbyho Prince k dispozici. Elguitar Tom se rozhodl kompletní výtěžek z prodeje své nové coververze  věnovat právě této charitativní kampani – Bobby Prince Medical Fund. O čemž svědčí stylový podtitul videa – IDDQD for Bobby Prince.

Takže milí doomeři, máte možnost spojit příjemné s užitečným. Pokud chcete a máte zdroje do kampaně přispět, můžete využít Elguitar Tomovy nabídky a nejenže mít hudbu z videa k dispozici ke stažení a libovolnému použití, ale váš příspěvek pomůže Bobbymu Princovi v úspěšném boji se zákeřným onkologickým onemocněním. Jak je vidět na charitativním serveru, první příspěvky již Tom poslal.

A vy ostatní si užijte poslech alespoň z videa. Určitě stojí za to.

Odkazy:

Bobby Prince Medical Fund

Elguitar Tom Bandcam

 

No Comment.

Add Your Comment