2017
02.24

Autor: Oto “ramon.dexter” Brachtel

Před časem jsme přinesli na našich stránkách novinkovou zprávu o chystané totální konverzi Shadow of the Apocalypse, která přinese svět Falloutu transformovaný na Doom enginu do podoby mixu 3D akce a RPG. Jak prozradil následný update na podkladě zprávy přímo od autora, práce na projektu byly pozastaveny. Nicméně aktuální posty na ZDoom fóru informují, že byly práce na nadějném projektu opět obnoveny.

Tormentor 667 na svém serveru Realm667 zveřejnil informaci o čerstvém projektu autora, který je momentálně ve stadiu raných příprav. Předkládáme tedy aktualitu  i pro české čtenáře a fanoušky Doomu. Ramonovo nové dílo nese název Dark Prophecy a podobně jako u postapokalyptické reinkarnace Falloutu jde o projekt s výraznými RPG prvky.

Ideovým podkladem pro svět modifikace je Asterion – ryze český RPG svět, který poslouží jako příběhový základ. Ten však bude modifikován a podobně jako u příběhu hry Strife půjde o mixturu RPG fantasy a science fiction. Předložené screenshoty a videotrailery vyhlížejí jako organická kombinace Strifu, Hexenu a Heretica, s bohatou porcí nové grafiky.

Mapy vypadají poměrně rozlehle, i když ramon.dexter deklaruje spíše snahu o menší a propracovanější úrovně. Podle prvních informací nás čeká více než 30 protivníků, 30 předmětů v inventáři, 20 zbraní různých tříd, rychlý systém cestování mezi lokacemi. V současné době jsou z 80% hotové první 3 mapy.

 

Osobně doufám, že ve hře nakonec nebudou dominovat RPG prvky nad akcí, což by mi jako RPG žánrem nepolíbenému jedinci mohlo činit určité problémy. V každém případě Dark Prophecy vypadá velice slibně, což potvrzují nadšené reakce ve fóru. Doufejme, že práce půjdou ramon.dexterovi pěkně od ruky, ve fóru již dokonce nabízí hratelnou ukázku.

Dark Prophecy – ZDoom development thread

2 comments so far

Add Your Comment
  1. 28.12.2017 autor oznámil, že projekt zrušil 🙁

    https://forum.zdoom.org/viewtopic.php?f=45&t=55115&start=45 – posledný post

  2. Škoda, naštěstí pomalu pokračuje vývoj Shadow of the Apocalypse. Je fakt, že zvládnout dva podobně rozsáhlé projekty asi nebylo žádný med.