2020
05.13

Krabička zápalek s motivem megawadu Czechbox ještě září novotou a Matthias, alias Enkeli 33, přichází se svým novým projektem. Jednou z jeho nejmilovanějších herních titulů je HeXen, a tak není divu, že nová modifikace bude určena právě pro tuto fantasy řežbu.

Jméno Penumbra je jistě známo fanouškům hororových adventur z produkce studia Frictional Games. Penumbra je také názvem chystaného projektu, ale s adventurou tato modifikace nemá opravdu nic společného. Dostanete pořádnou nálož klasické fantasy akce s boji jak na blízko, tak na dálku, luštění puzzlů a nelineární svět sdružený do hubů, podobně jako v tradičním originále.

Enkeli se sice vyjadřuje o svém projektu jako o megawadu, ale počet levelů nebude tak vysoký. Kolik jich bude zahrnovat, ještě není rozhodnuto, ale odhadovaný počet map má být šest nebo sedm, nejspíše podle toho, jak se bude práce dařit a jak bude autor obdařen inspirací a tvůrčími nápady.

K dispozici jsou zatím jenom screenshoty a pokud lze podle obrázků hodnotit, musím říci, že kvalita Enkeliho tvorby se neustále zvyšuje. Samozřejmě nelze zatím posoudit hratelnost, ale vizuál vypadá velice zajímavě. Enkeli připravil i bombastický trailer, který si můžete o kousek níž prohlédnout, a jenž přinejmenším o perfektních vizuálních kvalitách Penumbry hodně napovídá.

Kdy bude Penumbra připravena k vydání, zatím ještě není známo, vždyť projekt je teprve přibližně v polovině. Samozřejmě v Doom světě platí klasická hláška Duke Nukema – When It´s Done. Enkelimu přeji mnoho polibků od múz při promýšlení tvůrčích nápadů, a hlavně úspěšnou designérskou práci. Doufám, že se potkáme u betatestu. Definitivní vydání Penumbry bude samozřejmě podepřeno naší recenzí.

No Comment.

Add Your Comment