2020
06.06

DWmegawad Club je tradiční akcí, jež se pravidelně koná na serverech DoomWorldu. Každý měsíc je vybrán známým tvůrcem map Darrylem Steffenem, vystupujícím pod přezdívkou dobu gabu maru, obvykle jeden megawad, jehož rozsah je kolem 30 levelů. Hráči pak do fóra prezentují své zážitky z hraní a komentáře k jednotlivým úrovním. Aktuální herní seance si můžete prohlédnout zde

Jediné omezení ve vaší diskusní aktivitě spočívá v tom, že je povolen komentář maximálně k levelu, jehož číslo nepřevyšuje aktuální datum – tedy např. 6. 6. můžeme komentovat maximálně 6. úroveň. Jinak se fantazii a stylu psaní meze nekladou.

Potěšitelné je, že byla právě spuštěna i česká mutace DWmegawad Clubu. Najdete ji  pod záštitou Jiřího Fusky na jeho blogu pod názvem Anorakova herna, jež je věnována zejména retro hraní a archivním herním titulům. Jirka vystupuje aktivně i na Databázi her pod nickem jvempire. Na našem blogu jste se mohli dočíst o jeho projektu Doombox, který je však už neaktivní. 

Prvním megawadem, který si můžete zahrát a okomentovat, je Phobusův megawad 25 Years on Earth. Jedná se o zajímavý projekt  osvědčeného designéra, jenž je pozoruhodný díky hudebnímu podkresu, který tvoří převzaté skladby od známých rockových a metalových skupin, určitě známé hudebním fanouškům. Předpokládám, že po absolvování červnového herního sezení vydám recenzi s použitím poznámek získaných z komentování.

Aktuální DWmegawad Club CZ má domovskou stránku přímo na Anorakově blogu. Pravidla akce jsou identická jako u originálního vzoru. Své komentáře pište přímo do diskuse. Abyste mohli přispívat pod nickem či jménem, musíte vlastnit Google účet a vytvořený profil na platformě Blogger.com

Každý  účastník je vítán a doufám, že naše komunita bude pokračovat v tradici mezinárodní akce i u nás v Česku. První dny zatím ukazují, že hráči Doomu jsou stále aktivní, a diskuse se plní komentáři. Doufejme, že zájem vydrží i na další měsíce.

 

6 comments so far

Add Your Comment
  1. Ah, to mě mrzí že jsem minul… v červenci bude jiný wad?

  2. Jelikož nás komentuje asi šest. tak předpokládám, že určitě lze akci rozhodně brát za úspěšnou. Projekt navazuje na oficiální DoomWorld akci, takže myslím že jvempire/Anorak určitě přijde s dalším megawadem.

  3. Ten system komentářů na bloggeru je mizerej… lepší by bylo nějaký fórum, které umožní komentáře nějak formátovat nebo vkládat i něco jinýho než prostý neformátovaný text…

  4. Tak s tím bohužel holt nic nenaděláme. Já osobně možnost vkládat obrázky a podobné vylomeninky nepostrádám.
    Pokud bychom chtěli nějaké fórum (na Liquidu ?), tak by jvempire musel akci přestěhovat, což ale nevím jestli by chtěl. Já bych počkal jak se vyvinou další měsíce.

  5. Díky slušné účasti budeme určitě pokračovat. Co se diskuzí týče, souhlasím, že na bloggeru to není na takovou věc ideální. Pokud by byl zájem dlouhodobý, klidně to můžeme přesunout jinam, ale zatím bych nikoho neobtěžoval. A zakládat novou samostatnou věc mi nepřijde jako dobrý nápad. Uvidíme jak se to bude vyvíjet dále.

  6. Já souhlasím, pro základní diskusi formát Bloggeru stačí, hlavní nevýhodu tam vidím v tom, že se nedá editovat příspěvek a dá se jenom smazat.
    Máš pravdu, vyčkal bych vývoje v čase, je otázkou, jestli zájem vydrží. Ale první měsíc byl fakt skvělý.