2020
11.25

Autor: Garbage (22. 7. 2018)

DWMiniwad Club CZ – listopad 2020

Jako pátou mapu do akce DWMiniwad Club její organizátoři vybrali mapu McDoomalds 2: Burger Bacon. Tento malý projekt je poměrně neznámý, informací je o něm k dispozici pramálo a můžeme čerpat v podstatě pouze z jednoho vlákna DoomWorld fóra. Ba dokonce se autor ani neobtěžoval svůj WAD nahrát na idGames, zřejmě má odpor k administrativním záležitostem, k čemuž upload na tento server patří.

Jak napovídá samotný název, hamburgerový WAD není prvním dílem série, ale pokračováním. Někdy v červenci roku 2018 vyšel první díl – McDoomalds WAD. Příběh je docela prostý. Doomguy, vraceje se z náročné výpravy na rodnou Zemi, vyčerpán předchozími boji, zkrátka dostal hlad. V dosahu nejsou žádná standardní stravovací zařízení, ale bohužel pouze obyčejný fast food značky McDonald´s, ovšem ten je obsazen mutanty, takže si to s nimi mariňák musí ručně stručně vyřídit.

Druhý díl má obdobnou dějovou premisu. Náš neohrožený hrdina opětovně hledá s koncertujícím kručícím žaludkem něco k snědku, Tentokrát je poblíž konkurenční podnik Burger King, opět zaplněný hladovými démony. Doomguy touží po lahodném a výživném Whopperu, nezbývá tedy nic jiného než tasit zbraně a vyčistit provozovnu od nepřátelských návštěvníků.

Musím konstatovat, že po spuštění mapa rozhodně neláká ke hraní. A to zejména díky titulnímu obrázku, splácaném patrně v programu Malování, což působí notně amatérsky až přímo odpudivě. K tomu navíc přispívá jméno autora – Garbage, což v překladu znamená odpadky. Vše svádí k dojmu, že McDoomalds 2 bude dílem neschopného amatéra, nebo půjde zařadit do kategorie joke levelů. Nicméně pokud prvotní dojem překonáte, tak se vám naskytne slušná a zábavná mapa s relativně krátkou herní dobou.

Úroveň je stavěna v klasickém stylu bez nové grafiky. Autor se snaží o realističnost v rámci možností a docela se mu to daří, až tedy na pokusy o modely aut. Ocitneme se na otevřeném prostranství před fast foodem, jenž leží v samotném centru oblasti. Kolem se rozprostírá ještě několik dalších doplňkových staveb.

Vyčistíme odpor na volné ploše, zprvu relativně vlažný, a můžeme se kouknout, co nám nabídne za pochutiny interiér fast foodu. Posléze se dostaneme i na střechy, což po sebrání klíče následuje tuhým masakrem kolem budov, včetně zaklínače, velice aktivního v resuscitaci mrtvých mutantů. Tato bojová akce se mi podařila zvládnout na první dobrou. Pak už vás další zásadní zádrhele nečekají a postupně se dopídíte východu.

Mapa je z hlediska hratelnosti zábavná, zpracování je docela solidní, i když nejde o žádné převratné dílko. Ukrátí vám dlouhou chvíli příjemnou akcí a ačkoliv prvotní dojem není ideální, po stránce hratelnosti má McDoomald co nabídnout. Takže pokud nemáte nic lepšího ke hraní, šťavnatý kousek z McDoomaldu určitě neurazí.

Instalace:

McDoomalds 2: Burger Baron je designován v klasickém formátu, tudíž by měl být spustitelný pod všemi běžnými porty. Hrál jsem pod GZ Doomem bez jakýchkoliv problémů. Balíček si rozbalíte do adresáře s vaším oblíbeným portem a spustíte přetažením souboru MCDOOMALDS2.WAD na spouštěcí soubor portu. Při potížích můžete konzultovat náš článek o spouštění WAD souborů.

Odkazy:

Download

McDoomalds 2 – DWMiniwad Club

McDoomalds 2: Burger Baron – DoomWorld forum

 

No Comment.

Add Your Comment