2012
05.27

Dva roky jsou v lidském životě poměrně dlouhá doba. V životě herního vývojáře ale dva roky nejsou ničím mimořádným. Pokud si vzpomeneme na hry jako Daikatana a nebo asi nejznámější Duke Nukem Forever, který se vyvíjel celých 15 let, tak v tomto kontextu jsou dva roky opravdu dobou relativně jepičí.

Zones of Fear

Zones of Fear

Nevím, jaká je průměrná doba vývoje megawadu pro Doom. Protože právě dva roky trávili čeští doomeři (Damned, Des_Arthes, Enkeli, Jaeden, Klofkac a Pipicz) tvorbou megawadu Zones of Fear. Různé krátkodobé víkendové soutěže v tvorbě WADů a nebo naopak letité projekty typu Mordeth, podle nichž se jmenuje i kategorie  Cacowards pro výherce s nejdelší dobou vývoje, jsou extrémní. A tak dva roky budou pro megawad asi tak akorát. Nový projekt nebude uspěchaný, je čas na pečlivý testing a i trpělivost čekajících hráčů či fanoušků nebude trýzněna příliš dlouho.

Jak můžeme vidět z fór, kde se diskutovalo o probíhajících pracích, Zones of Fear se nerodil právě jednoduše. Inu, spolupráce na dálku přes  maily či instant messengery není právě ideální. Mám tu čest, že jsem tvůrcům pomáhal s finálním laděním, a tak jsem mohl aspoň přeneseně designérům nahlédnout za dvířka jejich kuchyně. Svou účastí v betatestu jsem mohl aspoň trochu pomoci a tak mi celý projekt přirostl k srdci.

A teď na základě Damnedovy zprávy na Liquid Doom fóru mohu všem také dát na vědomí, že projekt Zones of Fear právě včera se přeneseně stal “gold release”. To znamená, že finální verze spatřila světlo internetového světa.

Takže všichni, kdo mají rádi single player, neváhejte a stahujte:

Zones of Fear – DoomWorld

Mé dojmy z testování jsou veskrze pozitivní a tak Zones of Fear určitě stojí za zahrání.

Všem autorům přeji, ať má jejich projekt mnoho pozitivních ohlasů a spokojených hráčů. A kdyby náhodou… cena nebo aspoň nominace na Cacowards by se určitě hodila 🙂 A taky nesmím zapomenout poděkovat, že jste si na nás testery vzpomněli a že jste nás uvedli v kreditech. Díky 🙂

A nebojte se, recenze na našem blogu určitě bude, i když ne hned.

No Comment.

Add Your Comment