2016
08.04

Autor videorecenze: Ondra “Lenny” Král

Doom komiks, který spatřil světlo světa roku 1996, je jedním z doplňkových příběhových prostředků, který jak hráčům, tak v tomto případě i čtenářům přibližuje svět této kultovní hry. Pravda, nejde o vrcholné dílo světové komiksové tvorby a v kontextu jeho kvalit mariňáka z Doomu bez problémů s prstem v nose zadupou do země Hulk s Batmanem.

Jelikož nejsem odborník na svět komiksů, na rozdíl od mého synka, připravil jsem pro vás malé oživení, a dnešní článek bude docela netypický a vybočující ze zavedeného režimu našeho blogu. Přináší totiž videorecenzi komiksového Doomu, a to z tvorby specialisty na slovo vzatého.

Ondra “Lenny” Král je jeden ze zasvěcených komiksových fanoušků a odborníků v ČR a jako první u nás odstartoval rozhlasový pořad na toto oblíbené téma. Postupem času přešel na YouTube, kde provozuje videokanál Komiksové bubliny, přinášející pravidelnou nálož recenzí a povídání ze světa obrázkových příběhů. Letos spustil úspěšnou crowdfundingovou kampaň na Startovači s cílem vybrat prostředky na vylepšení svého vybavení. A jako podporovatel s titulem Dr. Doom jsem si mohl jako odměnu zvolit téma jednoho z dílů pořadu, natočeného již v HD kvalitě.

Výsledek máte možnost posoudit v této videorecenzi.

Na mé přání se Lenny zaměřil na jediný vydaný komiks s Doom mariňákem a podrobil jej s nadhledem a humorem zevrubnému rozboru. Nízké hodnocení krátkého příběhu plného násilí je jistě oprávněné a opravdu se tak nemůže rovnat se svými skvěle přijatými herními vzory. Je dobré, že komiks posuzuje světem Doomu neovlivněný recenzent, což umožňuje poslechnout si objektivní, fanouškovským zápalem neovlivněný a nezkreslený pohled na tento historický a fyzicky již nedostupný komiks. Pokud si jej chcete přečíst, je k dispozici alespoň online na DoomWorldu.

Lennymu děkuji za mou perfektně splněnou odměnu za příspěvek na Startovači a doufám, že si video užijete i vy, komiksem nepolíbení doomeři.

No Comment.

Add Your Comment