2020
05.19

Pravidelní čtenáři mého blogu jistě vědí, že nejsem přítelem multiplayeru a preferuji výhradně hru pro jednoho hráče. Ale pokud se jedná o událost zásadnějšího charakteru na poli společných klání, informační servis u nás nesmí chybět.

Pravidelná multiplayerová sezení probíhají v současnosti zejména na tradičních serverech ZDaemonu, ale také na podobně laděné spřízněné platformě Zandronum, určené i pro ty modernější projekty. Nesmím zapomenout na program Odamex , a samozřejmě na české servery na ZDaemonu pod patronátem Cyberreality z Liquid Doomu.

Je pravdou, že ačkoliv servery stále fungují, počet aktivních hráčů postupně klesá. Holt letitý Doom se nemůže poměřovat se současnými trendovými hrami, jako jsou Fortnite, PUBG a další. Proto každá akce, jež může ke společným hrám přivést více doomerů, je určitě vítána. Na serveru Multiplayer Doom Federation, který se věnuje multiplayeru v klasickém Doomu, jsem narazil na zajímavou událost – Massive Multiplayer Online Doom Experience #1.

Cílem tohoto vzájemného klání je, přivést ke společnému deathmatchi více než 100 bojovníků najednou, což je na dnešní dobu relativně vysoké číslo. Je připraveno více než 50 vybraných deathmatchových map, takže o zábavu bude určitě postaráno. Akce běží na serverech ZDaemonu, takže můžeme očekávat tradiční deathmatch bez moderních vymožeností. 

Termín akce je stanoven na 23. května 2020 mezi 15. – 19. hodinou východního času, což u nás vychází na poměrně přijatelných 21.00 – 1.00 hodin. Předpokládám tedy, že většina evropských doomerů bude ještě vzhůru. 

Nevím, jestli článek dopadne na úrodnou půdu, ale určitě stojí za to, rozšířit povědomí o této zajímavé akci. Mohou se tak zapojit i čeští aktivní doomeři. Takže neváhejte a v sobotu se připojte! Potřebujete vlastnit program ZDaemon a vytvořit si účet, abyste se mohli přihlásit. V nabídce serverů si vyberete příslušný server a můžete se zapojit do akce. Není to nic složitého. 

Přeji příjemnou zábavu !

No Comment.

Add Your Comment