2009
11.09

Vítejte u blogu, věnovaného klasice z nejklasičtějších – hře Doom a jeho následovníkům. Lépe řečeno – tuto hru zde ani nemá cenu rozebírat, protože byl v herních časopisech a na internetu zmíněn tolikrát, že psaní o něm by bylo mlácení prázdné slámy. Čemu bych se chtěl věnovat, jsou nové úrovně, kterých se za dobu existence Doom enginu vyrojilo nesčetné množství. Uvod 1

I o těch lze na internetu najít mnoho odkazů. Ale k těm, co tady na našich stránkách najdete, bych chtěl přinést kompletní servis, který bohužel nebývá pravidlem. To znamená stručné review neboli popis, k tomu obrázky, a tam, kde budou k nalezení, tak i obrázky pohyblivé – tedy video. A co bude pro čtenáře či hloubavé zájemce, toužící si nové levely i zahrát, to nejdůležitější  – to jsou odkazy ke stažení a nebo přímo download potřebných souborů. To v těch případech, kdy původní odkazy s přibývajícími léty zmizely někde v internetové propasti, či nejsou řádně dostupné.

Samozřejmě nebudou tady uvedeny všechny nové levely. To by z našeho blogu byla nová Doom – Wikipedie. Budeme zde ukládat jenom ty zajímavé, které mi přelétly přes nos, a něčím mne zaujaly a mohly by upoutat nové zájemce o nesmrtelnou herní klasiku, kterou, přiznejme si, již mnoho hráčů dnes nespouští a dává přednost superbombám s akcelerovanou grafikou a miliónem shaderů.

Uvod 2Je zcela evidentní, že ne všechny informace zde uvedené budou z mé hlavy. A tak  jako u každého odborného článku (vždyť i Doom blog může někdy přinášet přímo vědecké informace :-D), uvedu zdroje, ze kterých je při přípravě článků čerpáno.

Prezentované levely,  pokud nebudou zcela dohrány, tak budou aspoň částečně vyzkoušeny – nechceme zde psát o tom, co nemáme na vlastní klávesnici a myš prověřeno.

A ještě jedna důležitá věc. Jelikož multiplayer mi nikdy nepřirostl k srdci, budu se zde věnovat pouze single player úrovním – tedy těm, určeným osamělým vlkům, kteří v temných kobkách u blikajícího monitoru prohánějí mutanty v lávových polích na Marsu.Uvod 3

A nakonec bych chtěl poděkovat Martinu Schmidtovi, který nám poskytl prostor na svém webu, a doufejme, že informace zde předložené budou doplňovat náplň jeho špičkových abandonware stránek.

Přeji hodně příjemných zážitků při čtení, a doufám, že i při hraní předložených úrovní.

Obrázky:  MobyGames

No Comment.

Add Your Comment