2018
07.12

Po dlouhé době se podařilo zvířit stojatou vodu v klidném rybníčku české Doom scény a vnést do ní impuls Vysokého napětí. Sledge, majitel dlouhodobě etablovaného českého serveru High-Voltage, věnovanému retro hrám, připravil pro příznivce starých her, ale samozřejmě nejen pro ně, kreativní soutěž. A ne jen tak ledajakou. Jelikož právě čtete tuto novinku i na našich stránkách,  jistě jste se dovtípili, že tato akce má souvislost s Doomem.

Opravdu nejde o nějaký jednoduchý vědomostní kvíz nebo na náhodě založené slosování, ale o skvěle připravenou originální akci. Jedná se o soutěž v tvorbě map pro legendární Doom 2. Podobných kreativních výzev není zrovna mnoho. Z poslední doby mi zůstává v povědomí soutěž, kterou pořádal tým kolem serveru Realm667 – “Doomjà-vu – It´s Never The Same. A zřejmě jediným podobným pokusem v naší české kotlině byl “Idoom maping contest: Quake World” z ledna roku 2010, jehož výsledkem je povedený mapset. Doufejme, že právě spuštěná akce bude mít podobný úspěch.

Co mají soutěžící za úkol? Název mluví za vše a cílem je připravit novou mapu pro legendární akci Doom 2. Vytvořené úrovně by měly být kompatibilní s GZ Doomem a výchozím iWADem bude DOOM 2.WAD. Hotové levely zasílejte na mail sledge@high-voltage.cz. Času máte docela dost, nepůjde o žádný speed mapping a budete mít dostatečnou dobu, abyste svá dílka pečlivě vyladili. Uzávěrka je stanovena na den 31. 8. 2018.

Zaslané levely zhodnotí porota ve složení – Sledge, Dave de Sade a taky moje maličkost. Ale hlavně – posledním porotcem se stal Jan Modrák – Bludr, otec českého Doomu a šéfredaktor Score. Příspěvky pečlivě projdeme, zahrajeme a vyhodnotíme ten nejlepší. Vítěz obdrží odměnu podle své volby – bude si moci vybrat jakýkoliv produkt související s tématikou hry Doom z nabídky českých internetových obchodů. A co je nejlepší – pokud se sejde reprezentativní počet úrovní, Sledge z nich plánuje vytvořit kompilaci v podobě jednotného WAD souboru.

Doufám, že čeští, ale i slovenští doomeři zvednou hozenou rukavici a zapojí se do soutěže v hojném počtu. Již etablované tvůrce levelů u nás máme a třeba se najdou další talentovaní, doposud neznámí tvůrci.

Všem soutěžícím přeji mnoho úspěchů při designu i výstavbě map a nemůžu se dočkat, až si dodané levely budu moci zahrát.

Podrobné informace najdete přímo v originálním článku na High-Voltage.

 

5 comments so far

Add Your Comment
  1. Idem do toho 🙂

  2. Super, to je slovo do pranice 🙂
    Enkeli už tvoří a Damned taky o účasti uvažuje.

  3. ultra gaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaay

  4. Mňo, do termínu bych mohl dodat multiplayerovou mapu pro dva hráče. Už ji mám hotovou, cca 19 let, ale tak dlouho mi bude trvat najít ten starej HDD a na něm mapu. Je to asi 70m kráter a uprostřed havarované mimozemské plavidlo, se kterýho chčije kyselina a sype se munice a powerupy. ……… Jo aha, tady je Doom a ne Duke3D…. 😀

  5. Bohužel by to měl být level pro single takže bys to asi musel upravit 🙂