2018
09.11

Když se brouzdám jednotlivými články vzniklými během existence mých stránek, vidím, že tu svou káru blogování a psaní o nových úrovních pro Doom táhnu již 9. rokem. Leebigh´s Doom Blog se postupně stal v podstatě nejaktivnější českou stránkou věnovanou modifikacím pro Doom, když původní, řekněme “oficiální” kanály buď zmizely a staly se gay seznamkou (Doom5.cz) nebo upadly do  inaktivity (Idoom.cz).

Je mi jasné, že mé stránky jsou zaměřeny na úzké a specifické publikum a určitě nebudou bořit rekordy v návštěvnosti. Pokud bych měl parafrázovat slogan společnosti Interplay – “By Gamers. For Gamers” – tvořím je vlastně z podobné pozice – od doomera pro doomery. Nikdy nebudu profesionálním herním novinářem, píši si pro zábavu a samozřejmě také pro vás, čtenáře. Jsem rád za každého návštěvníka, který se ke mně zastaví na virtuální návštěvu. Abych řekl pravdu, ani jsem nikdy nesledoval návštěvnost webu přes analytické nástroje.

A nyní se mi dostalo nečekaného vyznamenání a pocty. To si takhle v polovině srpna vybírám e-mailovou schránku a přistála mi v ní zpráva od Honzy Modráka s žádostí o rozhovor pro jeho Score, v němž dlouhá léta působí jako šéfredaktor. Spadla mi čelist, jelikož interview v profesionálním magazínu je snem každého hráče nebo herního novináře. Samozřejmě jsem souhlasil a s Honzou jsme nakonec vytvořili ryze specializovaný rozhovor věnovaný Doomu, modům a samozřejmě i mému blogu.

7. září se Score číslo 295 objevilo na stáncích. Já jsem je našel ve schránce jako předplatitel ještě o pár dnů dříve. Musím říci, že to je velice příjemný pocit, číst si o sobě na voňavém křídovém papíře, navíc se stylovou fotkou na pozadí. Čtení na monitoru nebo tabletu se opravdu nevyrovná zážitku z listování s opravdovým časopisem v ruce. Pokud si chcete rozhovor přečíst, spěchejte do  prodejen tisku.

Kromě celé stránky 98 se mnou, jež se nachází  v sekci věnované modifikacím, si můžete přečíst dalších 131 stran zajímavého materiálu nejen o počítačových hrách, ale také si zahrát zajímavé plné hry zdarma jako bonus. Až opadne prodejní horečka po vydání aktuálního čísla, scan článku přidám i sem.

Rozhovor vnímám jako významné ocenění své práce a jsem rád, že moje psaní má smysl. Nebojte se, můj malý okamžik slávy mi rozhodně nestoupne do hlavy. V garáži se mi neobjeví nové Ferrari, ani bujaré večírky nebudou na pořadu dne. Článek mi dodal motivaci k dalšímu psaní a svou káru blogerské kariéry potáhnu zase o kus dál. Takže očekávejte další recenze, články a doufám, že v relativně brzké době i zhodnocení soutěže v tvorbě Doom levelů serveru High-Voltage, o které jsme psali.

Na závěr chci poděkovat Honzovi Modrákovi za to, že si na mě vzpomněl, za poskytnutý prostor v časopisu a  krásně zpracovaný článek.

S poděkováním nesmím zapomenout na Martina “DJ” Schmidta, protože bez něj a poskytnutého prostoru na serveru Oldgames.sk by tento blog nikdy nespatřil světlo světa.

UPDATE:

Od vydání časopisu uplynul již delší čas, a tak přidávám pro vaši informaci kopii článku ze SCORE. Ať máte informační servis kompletní.

 

10 comments so far

Add Your Comment
  1. Tak to gratuluji. Dobrý. Asi si to číslo koupím. Je tam navíc článek o Thiefovi II. Ten CoJ bych snad mít ještě neměl. Cena v trafikách je 195,- Kč? Ať vím, kolik si mám vzít financí.

  2. Děkuji 🙂 Je to tedy Gunslinger, ten myslím nejnovější dil. Cena se stále drží na 199 Kč.

  3. Rozhodně gratuluji, díky těmto stránkám jsem našel wady, které jsem nevěděl, že existují a číst celé články není nudné, je detailní a někdy zábavné a jsem rád, že i někteří ze zahraničí někdy tyto stránky navštíví.

    A ještě jedna otázka: Vydáte ty čtyry levely z té soutěže, až to bude vyhodnocené?

  4. Děkuji 🙂 No o to není pochyb, jelikož už na něm během hraní pracuji, článek bude docela brzy, tedy samozřejmě až to vyhodnotíme 🙂

  5. Tak jsem si to Score koupil taky :-). Tu plnou hru nemám a je docela dobře hodnocená, tak to za risk stojí. A když ne, tak určitě to stojí za ten sloupek.

  6. Gratulujem ! Keď pôjdem okolo trafiky, tak si ho kúpim tiež – nech to mám origo 🙂

  7. Score doma. Jako první jsem si přečetl ten článek o tobě. Pěkný.

  8. Přátelé, díky za pochvalu a podporu Honzovi, určitě bude rád za vyšší prodeje 🙂

  9. Tak jsem podlehl peer pressure a taky jsem si po asi 15ti letech koupil Score 😉

  10. Díky 🙂 Pořád zůstává velice kvalitním herním čtivem, takže určitě budeš spokojený.