2014
05.12

Před více než dvěma roky jsem v krátkém článku uvedl zprávu o vzniku nového českého megawadu jménem Bloodstain z dílny talentovaného českého designéra Pavla “Pipicze” Tvrzníka. Během uplynulých měsíců o projektu nebylo vůbec slyšet. A právě když jsem si v duchu říkal, jestli Krvavá skvrna (český překlad slova Bloodstain) náhodou nevyschla, se na fóru Idoomu objevila novinka od osoby nejzasvěcenější – přímo od Pipicze, který zprovoznil anglické stránky věnované projektu, a ukázal, jak práce pokračují.

Musím konstatovat, že Pipicz udělal obrovský kus práce. Z celého 32-levelového megawadu zbývá již vybudovat pouhých šest map, tu patnáctou, hotovou z 90%, považuji již za dokončenou. Screenshoty, které na stránkách ilustrují prostředí jednotlivých levelů, jsou opravdu impresivní. Nové textury a vizuálně velkolepé stavby lákají k zahrání a dokazují, že se Pipicz snaží o vybudování pestrých a atraktivních lokací. Osazenstvo mutantů zatím na obrázcích není, ale hojná přítomnost hojivých powerupů nasvědčuje, že o bohatou nálož příšer nebude nouze, i když by nemělo jít o šílené slaughterfesty, jak se Pipicz nechal slyšet.

Potěšitelné je, že byl částečně naznačen i termín dokončení, který je odhadován mezi několika měsíci až deseti lety. Ovšem aby všichni pravověrní doomeři do dokončení megawadu nepomřeli, Pipicz píše, že by rád Bloodstain měl hotov zhruba za rok. Dokonce je v plánu vydání demoverze, takže si budeme moci alespoň pár mapek vyzkoušet. Nevím jak vy, ale já se na další český projekt, který aspoň podle aktuálních informací má opravdu velkou šanci na úspěšné dokončení, velice těším.

Souběžně s projektem Bloodstain se také pomalu rodí i další komunitní megawad Czechbox, pod záštitou Enkeliho. Máme tak záruku, že Zones of Fear nebyl posledním úspěšným megawadem se symbolem “Made in Czech Republic”. Doufejme, že se také aspoň částečným postupem prací někdy připomene i Kamasutra 2.

UPDATE 1/2016: Bloodstain na Nový rok 2016 spatřil světlo světa v dokončené podobě a Pipiczův skvělý projekt si můžete stáhnout zde !!!

Odkazy:

Bloodstain – oficiální stránky (nefunkční)

Bloodstain – Doomworld forum thread

Bloodstain – oficiální Facebook

4 comments so far

Add Your Comment
  1. Tohle vypadá na velmi profesionální práci. Ty screenshoty z většiny map jsou fakt krásné, např. z mapy 14.

  2. Souhlasím, obávám se jenom jednoho – aby nepřevažovaly masakrózní mapy, jako byla The Fallen v Zones of Fear. Pipicz psal sice že ne, ale malinký červík pochybnosti ve mně hlodá. Doufám že finální podoba megawadu mé pochyby zažehná.

  3. Tak už to konečně vyšlo!!!

  4. Tak to je pěkné, na Silvestra Starter Pack, na Nový rok Bloodstain. Zas bude co hrát 🙂
    Díky moc za info,