2016
05.20

Autor: Kloki38

Zprávy o nových připravovaných projektech z naší společné české a slovenské domoviny sepisuji vždycky rád. Jsou totiž dokladem toho, že aktivita komunity neustává a odkaz starého dobrého Doomu stále žije, i když aktuálně vrcholí hype kolem údajně ke kořenům se vracejícího rebootu Doomu – dílu čtvrtého, neobdařeného pořadovou číslovkou.

Poté, co Kloki38 úspěšně připravil k vydání megawad Operation: Portalus, aktivita tohoto slovenského doomera neustává. Podílí se na konverzi Final Doomu pro platformu 32X Doom a nyní na Liquid Doomu oznámil svůj nový projekt. Nese název Shadow over the Pathoras.

Tato nová konverze bude primárně určena pro GZ Doom a tentokrát má využívat plných možností enginu bez limitů a omezení. Vznikla na podkladě survival modifikace William Wolf and Shadow over the Pathoras pro hru Stranded 2. Tato hra se zrodila ve studiu Wolfsoft, ale nikdy nebyla plně dokončena. Kloki se chopil ladem ležících podkladů a zdrojů a rozhodl se je přetvořit do plnohodnotné modifikace pro Doom 2 s použitím lepšího a plynulejšího enginu od id Softu.

Hra přináší příběh námořního důstojníka Williama Wolfa, který je vyslán po moři do Londýna s důležitým obchodním posláním. Uvázne však díky bouři na ostrově Pathoras, kde vládne rod pekelných vampýrů Darkanů. Ti se dostali k moci po vyhrané desetileté válce proti původním obyvatelům, kteří svou neprozřetelností při kutání v dolech vykopali portál do pekla. Wolf uvízne po závalu v jeskyni a musí přijít na kloub událostem na ostrově a pomoci zbytku původních obyvatel v boji proti svým utlačovatelům.

Jak napovídají screenshoty a zejména videoukázky, hratelnost se ponese v duchu Hexenu, s gotickou atmosférou a s využitím survival i RPG prvků, včetně systému hubů. Léčení bude probíhat konzumací jídla z inventáře,  akce se zdá spíše komornější a pomalejší, s menšími počty nepřátel. Grafické zdroje pocházejí z Hexenu a Witchhavenu, Pirate Doomu či modifikací Temple of the Lizard Men, a vhodně zapadají do zvoleného tématu modu. Pokud se hratelnost ponese v duchu gotické části Operation: Portalus, budu spokojen.

Kloki odhaduje počet levelů včetně různých intermezz na 35 – 40, takže bude o dlouhodobou zábavu postaráno. Předpokládaný termín dokončení projektu zatím není znám. Kloki38 při komplikované práci na svém předchozím projektu Operation: Portalus projevil buldočí vytrvalost, takže se neobávám, že by Shadow over the Pathoras zůstal nedokončen. Máme se tak spolu s dalším chystaným megawadem Czechbox na co těšit.

Odkazy:

Shadow over the Pathoras – Liquid Doom thread

Shadow over the Pathoras – ModDB

Shadow over the Pathoras – WADs in Progress

UPDATE – 14.6. 2016:

Vývoj megawadu úspěšně pokračuje, a jak si můžete přečíst v diskusi, Kloki38 připravil testovací demo. Obsahuje 15 levelů a jako bonus dva tajné. Můžete si je stáhnout i z našeho webu, originální odkazy na Mediafire jsem přidal do diskuse. Přiložen je také hudební WAD, který obsahuje hudbu v lepší kvalitě z Playstation a N64. Příjemnou zábavu 🙂

Download – SOTP Demo

Download – SOTP Hudba

26 comments so far

Add Your Comment
  1. Tu je zatial posledna ukazka – https://youtu.be/EwBRrwM5INo

  2. Inak toto som fakt necakal 🙂 Dakujem za podporu !

  3. Nemáš vůbec zač, zajímavý projekt si zaslouží propagaci 🙂

  4. Kloki38 sem napsal komentář, který se mi omylem podařilo na tabletu smazat. Omlouvám se a sděluji důležitou aktuální informaci, která v něm byla obsažena.

    Dne 14. června bude vydáno demo Shadow over the Pathoras, takže si Klokiho práci budeme moci plně otestovat. Navíc je připraven nový trailer, který jsem umístil pod článek.

  5. Bohuzial je tu jeden problem – pokazil sa mi harddisk na ktorom mam ulozene vsetky veci k modu. Zalohu sice mam, ale ta je 2 mesiace stara a niektore mapy tam chybaju – asi 5+ nove textury. Disk som dal znamemu, ktory ma viac casu a skusenosti , aby to skusil z toho dostat. Ak sa mu to nepodari ostavaju uz len zachranne datove centra, ktore su ale drahe – 200 €. Davat ale tolko penazi za 1 pk3 sa nevyplati. Nemam tolko casu na vytvorenie novych map ( ani sa mi to robit nechce) preto je tu velka sanca ze toto skonci tak rychlo ako zacalo. Hrozne ma to stve, ale nic s tym uz robit nemozem. :\ Dam potom info ako to dopadlo.

  6. No tak to je opravdu mrzutá situace. Budu doufat, že se kamarádovi podaří disk zprovoznit. Držím palce 🙂

  7. Kolik let měl ten HDD naběháno? Kolik máš RAM? Sleduješ S.M.A.R.T. autodiagnostiku HDD? Protože životnost HDD je 5-7 let a pak de do kytek. Jeden v cizí PC chrchle se mi sypal pod rukama tak, že z něj už nešlo zkopírovat plno souborů. A zálohování tvůrčí práce po dvou měsících… no.

    (admin: do diskuse jsem psal něco mocinky obohacujícího a nezobrazilo se)

  8. Chyba nebude v opotrebovani. Mne totiz notebook spadol na zem tak pred 2 tyzdnami. Po zapnuti tomu nic nebolo, tak som to neriesil. Muselo sa tam daco poskodit a az teraz sa to prejavilo. Prevcerom zacal vydavat take klepave zvuky , cely windows bol pomaly a po restarte uz nic nenabehlo.

  9. Mam viac stastia ako rozumu – podarilo sa to :). Par png si to odnieslo, ale inak nic vazne. 2 zalohy na usb a ide sa dalej.

  10. Vytvoř si někde účet online a ulož soubory tam. Např. na MediaFire je základní účet zdarma, máš pak 50 GB úložného prostoru pro tvá data.

  11. kloki38: Tak to je super, že se zadařilo 🙂

    PavelU: 50 GB na Mediafire ? To je docela dost, o tom jsem nevěděl, sám používám DropBox a blog ukládám záložně do Onedrivu

  12. admin: Přesně to tedy nevím, ale měl jsem tam dole 50 GB Off a možnost kliknout na Upgrade. Účet tam mám již dlouho, zatím jen málo uploadu. Stránky teď nebyly z nějakého důvodu dostupné.

  13. Na ModDB som pridal par novych screenshotov – uz pomaly koncim (trosku nestiham) ale datum vydania sa pomaly blizi.

  14. Zopar veci ale prezradit mozem : k dispozcii je dokopy 56 map (lesy, pohrebiska,mesta,dediny… ), arzenal tvori 12 zbrani a fakla + stit, k dispozicii je aj multiplayer – DM pre vybrane (a vacsie) mapy, jednoduchy COOP v mensej arene, kde sa daju spinacmi spawnovat potvory. Zabavy by malo byt teda dost pre kazdeho.

  15. Tak už se těším, nové screenshoty vypadají hezky 🙂

  16. Hotovo : http://www.moddb.com/mods/shadow-over-the-pathoras

  17. Jak uvádí Kloki, podařilo se mu po dlouhém tvůrčím úsilí dokončit Shadow of the Pathoras.
    Vzhledem k rozsahu projektu mi jistě potrvá poněkud déle, než se mi jej podaří dohrát, a tak tvorba recenze jistě potrvá delší čas.
    A tak stahujte z výše uvedeného odkazu a testujte na vlastní kůži :-).
    Modifikace vyžaduje GZ Doom v. 2.2.0

  18. K dispozícii je nová verzia 1.2, ktorá je kompatibilná s GZDoomom 3.0.0. Opravil som tiež pár kozmetických chýb a pridal nejaké vylepšenia.

    http://www.moddb.com/mods/shadow-over-the-pathoras

  19. Díky za info, ještě že jsem naplno nerozehrál tu starší verzi 🙂

  20. Ospravedlňujem sa, ale musel som vydať menší update pre dvere na konci hry – keď som to upravoval pre GZDoom 3.0.0, tak som v jednej mape na konci hry zabudol prepísať script na zámok, preto sa nedajú otvoriť (ak to máš vo veľkom rozohrané tak to radšej nechaj tak a použi potom cheat). Sú to dvere v mape Royal Castle na silver key.

  21. Tento mód je hotový magnet na bugy :/

  22. Já jsem zkusil spustit s touto novou verzí a normálně mi save ze starší verze funguje. Nebudu mít problém ?
    Nicméně jsem stále na začátku, včera jsem se konečně ale plně zabral do hry a budu naplno pokračovat. WolfenDoom půjde stranou.
    Jinak našel jsem další drobný bug, pošlu ti na mail – zapadl jsem do výklenku a nemohl se dostat zpět. Ale drobnost.

  23. Ano, da sa to, ale ja by som to neriskoval.

  24. Ta mapa nebola upravovana, preto to GZDoom normalne nacita, ale ci to nepokasle nieco neskor , to neviem.

  25. Pokud se mapa normálně nahraje, tak by savy už dělat problém neměly, neb jsou vytvořeny novější verzí.