2018
09.07

Matthiase zná určitě každý český doomer. Přinejmenším pod jeho nickem v doomovské komunitě – Enkeli33. V České republice a určitě nejen u nás doma se proslavil svými levely pro Doom a další hry na Doom enginu. Podílel se na projektech  Idoom Mapping Contest Zones of Fear, Fucking HeXen, Total Massacre a na dalších dvou raných sólových megawadech. V současnosti kutí projekt pro hru Heretic a spolupracuje na pomalu se rodícím megawadu Czechbox.

Zabývá se rovněž spisovatelskou činností. Jeho texty si můžete přečíst na Matthiasově osobním blogu a také na dalších serverech. Publikuje své názory na život a na politiku, jež by mohly zaujmout i běžného doomera. Zejména pokud se tedy zabývá anarchokapitalismem. Ale jeho tvůrčí psaní zahrnuje i tématiku počítačových her. Jistě jste zaregistrovali Matthiasovy články věnované Doomu na našich stránkách. Své herní recenze publikuje na svém herním blogu, který bych vám chtěl představit.

Web se jmenuje naprosto výstižně – “Hry, co jsem dohrál (Games I Played) – A můj názor na ně”. Od srpna loňského roku přináší dojmy z dohraných her v podobě obsáhlých a podrobných recenzí. Matthias píše čtivým stylem a pokud si potřebujete o prezentované hře udělat obrázek, jeho herní zážitky dokonale vypovídají o kvalitách příslušného titulu.

Čtenáře našeho blogu jistě zaujme recenzované portfolio klasických her. Doom a jeho datadisky, HeXen, Heretic, první dva díly série Diablo a další kultovní kousky. Občas okořeněné i modernějšími tituly. Takže pokud vás zajímá čtení o herních klasikách, Matthiasův blog je pro vás jasná volba. Jistě si zaslouží širší povědomí a více návštěvníků.

Blog najdete na této adrese – Hry, co jsem dohrál (Games I Played).

Takže zajděte na virtuální návštěvu a třeba Matthiasovi zanechte pozdrav či komentář.

EDIT: Matthiasův blog je již bohužel minulostí, takže článek není aktuální, nicméně ponechávám ho zde jako doklad historického vývoje na naší herní scéně.

 

No Comment.

Add Your Comment