2022
03.07

Nikdy jsem nečekal, že se takřka za našimi humny rozpoutá zběsilý válečný konflikt. Bezprecedentní ruská agrese proti nezávislé Ukrajině zaskočila takřka každého. Nálety, bombardování, likvidační dělostřeleckou a raketometnou palbu i masivní bitvy s obavami sledujeme v přímém přenosu a děsíme se, aby psychopat soudruh Putin, jemuž patrně opravdu přeskočilo, nezmáčkl obávané červené tlačítko ke spuštění nukleárních zbraní.

Je pozoruhodné, jak válka probudila mezinárodní solidaritu a pomoc Ukrajině proudí ze všech stran. I mnohé společnosti v herní branži přispěly svou troškou do mlýna. A velice mne těší, že se k charitativním akcím připojila i hvězda herní scény, legendární designér John Romero. A dokonce na poli svého oblíbeného designu pro Doom.

John od vydání Doom II doposud nepublikoval žádné nové projekty pro tuto hru. Připravuje se pokračování legendárního Sigilu na bázi druhého Doomu, před Sigilem ještě vyšly solitární levely Tech Gone Bad a Phobos Mission Control, ale Romerovu čerstvou mapu pro Doom II jsme si doposud zahrát nemohli.

Až One Humanity, jak se charitativní projekt jmenuje, vše změnil. John nám přináší zbrusu novou úroveň, jež je určená pro druhý Doom a nahrazuje hned první level. Mapa nabízí typické prvky Romerova designu a ačkoliv není dlouhá, dokáže vás notně potrápit.

Pokud opravdu chcete pomoci ukrajinskému národu v boji s nepřítelem, a navíc toužíte po nové porci herního obsahu, neváhejte a One Humanity si pořiďte. Veškerý výdělek poputuje na konto Červeného kříže a fondu Central Emergency Response Fund, který spadá pod Organizaci spojených národů. Level je k mání za 5 Euro na stránkách Romerovy mateřské firmy. Škoda jen, že nelze zvolit vyšší částku, než je nastavený obnos. Recenze podobného projektu na našem blogu nesmí chybět a určitě vám One Humanity podrobněji přiblížíme.

No Comment.

Add Your Comment